torsdag 10 februari 2011

Vilken härlig dag


När barnen kommer tillbaka från badet är de hungriga som små vargar, de förbrukar väldigt mycket när de simmar. Då är det bra att äta sin frukt och få i sig lite innan det är dags att jobba vidare.     
Idag var det Felicias tur att skriva dagens program på tavlan. Det gick vi igenom samtidigt som barnen åt frukt. Därefter satte de igång att jobba, vi startade med matte.
Några barn satte sig tillsammans och och jobbade vidare med matten.
Några föredrog att sitta själv och jobba, det varierar.
Efter lunch läste jag ett par sagor som vi lånade på biblioteket. Vi kände precis igen det berättarmönster som vi jobbar efter och kunde diskutera likheterna trots att det är sagor med helt olika innehåll och riktade till helt olika åldrar. Sedan var barnen så laddade att fortsätta skriva på sina berättelser så de hade knappt tid att lyssna klart. Det är det som är så underbart, man riktigt känner i luften deras iver att komma igång.
Några av oss skrev en inbjudan till F-klassen, de läste några av våra sagor idag och blev väldigt motiverade att få göra egna. Nu har de något att längta efter.
Innan barnen satte igång med sagorna tittade de om de fått något mail, det är jätteroligt med alla dessa skrivande barn. Det är roligt att ni mailar till dem.
Vi är nu inne i en utvecklande skrivprocess, det är såååå roligt!     
                                                                                                                                                          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar