måndag 14 februari 2011

Alla Hjärtans Dag

I love you by Cobrakarin
En riktigt god Alla Hjärtans Dag
önskar jag alla "mina" underbara tvåor!
Det var många fina kort som tillverkades idag. Barnen la ner mycket omsorg för att de skulle bli fina, jag hoppas alla barn fick möjlighet att lämna fram sina kort.  Någon hade också hunnit med att tilverka en present på slöjden idag. Det är roligt att se när de kommer tillbaka, hur stolta de är över sina saker de gjort i slöjden.
Med det kapitel vi arbetar med just nu i matten är målen det som står i rutan här till vänster. Samtidigt med vårt arbete i matteboken tränar vi också med Mattemästaren.
Iband tar vi tag i lite utmaningar i matten, denna gången skulle vi ta reda på hur många sidor vi har kvar av vårt mål i "Vi läser". Först räknar vi ut att vi har läst 2457 sidor tillsammans. Hur gör man sedan? Ja, det finns mer än ett sätt att lösa det problemet. Vi kom fram till att vi skulle räkna minus, att räkna bort de sidor vi läst från 3000, då skulle vi få det antal sidor kvar som fattas. Mycket bra tänkt, så vi tog tag i det och löste 3000-2457=543. 543 sidor är ju bara ca 45 sidor var.
Oj, det var inte så mycket, då har vi snart nått målet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar