tisdag 8 februari 2011

Vi mailar med Jonathan

Var det bara tvåorna som tyckte att det regnade på förmiddagen idag?
När jag tittade ut sken solen, vårsolen! Härligt! Äntligen! Fåglarna har börjat sjunga sina underbara vårsånger!
När Jonathan är hos oss har vi egentligen inte tid att ha rast, alla är så inne i sitt arbete med att lära sig nya saker. Lite våsol och lek en stund kan nog trots allt vara skönt en stund.
Idag har alla barnen lärt sig använda sin skolmail och fått sina emailadresser. Några fick iväg sina mail till er, ni får väldigt gärna svara.
Hur kommer man in i sin mail? Det var där vi startade, därefter gick vi vidare steg för steg.
Hur kommer man in i sin skolmail hemifrån? Det fortsatte vi med efter förmiddagsrasten. Alla hittade dit och nu kan alla maila till varandra, man kan maila arbete från skolan hem till sig själv eller hemifrån till skolan.
Det är roligt att se när vi jobbar med de olika programmen vi lärt oss med Jonathan. Bilderna har väldigt stor betydelse för barn i denna åldern. Alla vill ha med bilder i nästan allt de gör. En bild säger mer än tusen ord, heter det ju faktiskt. Det är sant! Dessvärre fick jag inte fram kameran idag, på tal om bilder. Därför får dagens inlägg bli utan bilder, men visst är det mycket roligare att läsa när man kan se bilder också.
Jag skriver en kort information här också samt lägger in en länk som barnen behöver för att kunna maila hemifrån. Glömmer man bort det är det bara att gå in här och klicka sig dit.
Man kopplar upp sig på Internet och skriver in adressen https://webaccess.staffanstorp.se/ Då kommer det fram en inloggningsruta där man fyller i samma användarnamn och lösenord som man använder i skolan.
Nu är man inne i mailen och kan skicka till vem man vill.
Detta är också ett sätt att skriva på, vi har många sätt att träna skrivning på. Det som stimulerar de flesta är att det finns en mottagare till det man gör. Att bara sitta och skriva utan att det leder till något är inte lika motiverande. Ni får gärna maila barnen i skolan, de svarar när de kan, precis som ni får göra när barnen mailar till er. Det är inte alltid man kan svara genast, det kan dröja både en och två dagar eller mer innan man får svar. Vill bara säga att det är ok att maila. Allt som som det finns någon mening med och som stimulerar och utvecklar deras skrivande är bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar