onsdag 9 februari 2011

Biblioteket och konstutställning

Efter fruktrasten åkte vi till biblioteket. Varje onsdag har vi en speciell buss som går till biblioteket för att vi ska kunna åka in där och låna böcker. Alla klasser på skolan skiftas om att använda bussen, det blir ungefär en gång per månad för varje klass.
På första raden sitter Erik och Erik väl fastspända. Alla barnen är duktiga på att sätta sig ner och spänna fast sig, de vet att de måste och varför de måste göra det.
 

     
Åsa Maria Hedberg heter den konstnär som har utställning på biblioteket just nu. När vi åker till biblioteket brukar vi passa på att titta på den konst som finns där. Det är intressant att titta på och diskutera hur barnen upplever konsten.
Lilla Författarskolan ingick också i vårt biblioteksbesök idag. Barnen fick en uppgift av mig, de skulle låna en liten enkel sagobok med sig till skolan. Den boken ska vi göra en enkel analys av, vi ska se hur den följer det "berättarmönster" som vi jobbar med. Det är en början att analysera böcker och se att man faktiskt kan hitta samma mönster i de flesta böcker, för att sedan kunna finna samma struktur när man själv ska skriva.
I morgon ska F-1 få läsa och inspireras av några av sagorna som tvåorna har skrivit i Storybird. De kommer säkert att vilja veta hur man gör och bli motiverade att göra egna sagor. Nästa torsdag ska vi bjuda in F-klassen till oss och då ska tvåorna få bli deras Storybirdlärare. De stora får hjälpa de små, för det är ju faktiskt så att tvåorna är de stora barnen nu.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar