torsdag 3 februari 2011

Hundratal, tiotal och ental

Efter simningen idag hade vi gemensamma mattelaborationer. Vi använde pengar att räkna med. Pengar är så bra för det är ett material som barnen är väl bekanta med och man ser klart hundratalen , tiotalen och entalen. När man adderar två tal är det också lätt att se att man lägger till hundralapparna i en hög, tiorna i en hög och enkronorna i en hög för att sedan räkna ihop talet. Vi skriver på ett stort papper hur mycket det finns i varje hög och sedan kan man nästan bara läsa av det för att få svaret på talet.
Därefter hade vi en gissningslek, man skulle stoppa ner handen i en påse och beskriva hur den saken kändes som man fick tag i. När vi var på BETT-mässan i England delades det ut en massa olika reklammaterial som jag tog med mig hem till barnen.
 Påsen gick runt så alla skulle få beskriva var sin sak. Det var hårda, mjuka, runda, fyrkantiga,trekantiga, långa, korta, avlånga, stora och små saker.
 Vi hade jätteroligt en bra stund. Allt som låg i påsen är klassens saker, vi har allt tillsammans.
Se här, det är lite svårt att se exakt vad det är, men här är alla sakerna. Det är bra med reklammaterial, det kan vi ha roligt med.
Eftermiddagen ägnades mest åt att fortsätta skriva berättelser. Några är nu klara och det var t.o.m. någon som mailade hem sin berättelse. Det kommer fler nästa vecka.

Nästa vecka kommer vi att sakna Emma hela veckan, vi hoppas du har det riktigt bra Emma!
Du får följa oss på klassbloggen och se vad vi gör!
Ha en bra helg! Vi ses igen på måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar