onsdag 2 februari 2011

Det blev en vanlig dag

Redan på morgonen när vi började var alla sugna på att jobba vidare med sina påbörjade berättelser. Varje onsdag startar vi med engelska tillsammans med treorna så vi fick allt lugna oss lite med berättelserna till efter lunch.
Vi har lärt oss en del engelska nu och bygger hela tiden vidare en liten bit i taget. Vi jobbar just nu med familjerna som är med i Little Bridge, hur många de är i familjen, mamma, pappa, systrar och bröder och jämför med hur våra egna familjer ser ut. Idag blev det genomgång av I have, you have, he has, she has, we have, they have, att man på engelska ofta skriver I've, you've, he's, she's, we've, they've. Gemensam överättning av fem engelska meningar som barnen sedan fick skriva och para ihop med bilder på familjemedlemmar i Little Bridge som de fick av mig. Det var inte helt lätt men det är inget man ska kunna utantill, det är bara en början att skriva lite på engelska också. Därefter jobbar man vidare i programmet på datorn som handlar om samma sak som vi gått igenom tillsammans.
Nu går vi vidare i matten och troligtvis kommer en del att tycka det blir lite jobbigt i början. Det är nya saker vi kommer in på nu, vi kommer att prata mycket matte tillsammans samt laborera för att tydliggöra hur vi kan tänka när vi räknar. Det finns många sätt att tänka på när man räknar, och det är väldigt nyttigt att höra hur de andra tänker. Man lär sig mycket av att kunna berätta hur man tänker när man räknar. Dessutom får man fler sätt att lösa uppgifterna på när man hör hur de andra tänker, men också hur man kan tänka för att lösa uppgifterna på enklaste sättet. Vi vill ha matematisk förståelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar