tisdag 15 februari 2011

Google maps med Jonathan

Mot nya mål!
Jonathan var hos oss idag igen och precis som tidigare är det väldigt uppskattat när han kommer.

Vi har lärt oss helt nya saker idag, vi har lärt oss använda Google maps.
Detta hittar man på http://www.maps.google.se/
Vad ska vi göra med allt detta? Målet med detta arbetet är att vi ska göra en presentation av Skåne.

Efter sportlovet påbörjar vi vårt tema Skåne. Tillsammans med treorna ska vi göra en presentation av intressanta saker i Skåne och det finns mycket som är intressant. Vad som ska vara med i detta arbete diskuterar vi tillsammans och barnen har stort inflytande men kan behöva vägledning och tips.
Först visade Jonathan oss programmet. Vi startade vår färd ute på väg 11, där han visade hur man med hjälp av markerade linjer i kartan kan följa vägen i olika riktningar. Det fungerar på samma sätt oavsett om det är ute på landet eller inne i en stad, under förutsättning att det finns inlagt på just den platsen.
Vår färd gick vidare ut över Öresundsbron, vi åkte över till Danmark och vände. Vi råkade köra på fel sida av vägen, men eftersom det inte var på riktigt gick det bra.

På kartorna finns en massa blå små prickar. Dit kan man dra den lilla gubben som finns i vänstersidan och ställa honom där. Då zoomar man in på den platsen och om det finns foton inlagda just där visas de.
Därefter provade vi oss fram och skulle se om vi kunde hitta lite olika saker samt använda de funktioner Jonathan hade visat oss.                                                                                         Några var ute på landet och några åkte till en stad och tittade. Här har några av pojkarna åkt till Lisseberg. Som vanligt är barnen väldigt duktiga på att visa varandra vad de hittar och lära av varandra.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det går väldigt fort när barnen lär sig nya program, så på eftermiddagen fick vi ge dem en liten uppgift.
De skulle leta upp sitt eget hus, kopiera bilden på det och lägga in det i Powerpoint. Sedan skulle man skriva sin adress och till sist spara det på rätt ställe i datorn. Nu kan vi koppla ihop olika program vi lärt oss.
I morgon kommer Jenny att vikariera för mig, jag ska på en konferens om den nya kursplanen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar