onsdag 9 mars 2011

Vi vann!!!!!

Jippi.....Vi kom med! 

                                                  Onsdag den 27 april kl.9.00 åker vi
Precis innan vi skulle sluta idag ringde de från Skånes Djurpark och meddelade att vi är uttagna att vara med i ett skolprojekt för åk 2 i Skåne. Jätteroligt!

I början av januari skickade jag in en intresseanmälan och har sedan undrat lite hur det blev eftersom jag inte hört något mer. Idag fick vi besked och ett positivt sådant.
Ni får mer info om detta längre fram när jag vet mer.
Här kan ni läsa mer om vad det är:

Skolprojekt för åk 2 - En heldag hos Nordens djur!
Skoldagarna för åk 2 är ett samarbetsprojekt mellan Skånes Djurpark och Färs & Frosta Sparbank och finansieras av banken. Projektet är långsiktigt med mål att i framtiden kunna erbjuda samtliga andraklassare i Färs & Frosta Sparbanks verksamhetsområde en heldag i djurparken inkl. aktiviteter och bussresa till parken.

Vi vill utveckla en upplevelserik och rolig dag för barnen där syftet är att skapa ett intresse för Nordens djur och natur och att inspirera till ett fortsatt lärande. Därför är skolprojektet under 2011 ett pilotprojekt med ett begränsat antal klasser och totalt ca 1500 elever. Detta projekt skall utvärderas tillsammans med medverkande klasser med mål att få fram ett bra upplägg inför kommande år. Så nästa år är målsättningen att ALLA intresserade klasser inom aktuellt område skall få delta!
Intresset för att vara med i pilotprojektet 2011 har varit fantastiskt. Hela 108 klasser och totalt 2680 skolbarn har anmält sig!

Jag har lagt in en ny länk i vår länklista här till höger "Träna 10-kamraterna". Ett utmanande spel att träna 10-kamraterna med. Svårighetsgraden ökar för varje nivå och man kan göra om det hur många gånger som helst. Alla barnen har fått den i sin mail så de kan bara öppna den och klicka på länken, eller klicka här till höger så kommer man dit. Träna på!

            Kan någon gissa vad detta är?

Kreativt skapande av en saga som ska ingå i vårt arbete om Skåne! Det ska bli mycket spännande att få se vad det blir, men visst är det härligt när barnen kan jobba på detta viset.





Alla är igång och skriver olika saker om Skåne, det blir en mycket varierad presentation som nog täcker de allra flesta intressen.
I morgon är jag på utbildning hela dagen, Jenny kommer att vikariera för mig. Det är väldigt bra när det går att lösa så eftersom hon ändå är i klassen och insatt i vårt arbete.
                                                                  Ha en bra helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar