fredag 18 mars 2011

Skånearbetet börjar ta form

Vårt Skånearbete börjar ta form. Med hjälp av Jonathan har vi nu lagt in arbete i Google Maps. Var och en får vara med och lägga in sitt arbete.
Alla som var klara idag hann vi lägga in.
Innan vi avslutade kunde vi också se hur det blev.




Naturligtvis upptäckte vi att vi behöver redigera något, så är det alltid. Första gången man gör något är det inte helt lätt att få det bra direkt.
Det är viktigt att det är barnens arbete som kommer fram. Att jobba med Skåne på detta viset ger en tydligare verklighetsuppfattning av en karta. En karta kan för många vara svår att läsa. Ungefär två veckors arbete har vi kvar, sedan kan vi troligtvis presentera vårt arbete. Detta sätt att arbeta kan man lätt översätta i andra arbetsområden också.

När någon behöver hjälp är barnen väldigt duktiga på att rycka in och visa varandra. De är stolta över sina kunskaper och delar gärna med sig.     
Är man klar jobbar man vidare med annat. Vi läser mycket böcker. Alla nya böcker har vi samlat i två lådor, där väljer man själv ut vilken bok man ska läsa. Där är många bra böcker att välja på. Några barn håller dagligen räkningen på hur långt vi hunnit på vårt nästa mål. De är väldigt motiverade att läsa när man har ett roligt mål att jobba mot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar