måndag 21 mars 2011

Klassråd

Varje måndag har vi klassråd. I klassrummet har vi en lista där man kan skriva upp sådant man vill ta upp på klassrådet. På klassrådet diskuterar vi och bestämmer sådant som alla ska vara med och bestämma. Vi måste lyssna på varandra, räcka upp handen och prata en i taget. Vi måste också acceptera andras åsikter och ibland är det majoriteten som får avgöra hur det blir.
Idag diskuterade vi påskris, påskblommor och klassfest. 
Några ska få skriva en lista som var och en kan ta med hem för att ta upp beställningar på påskris. 
Påskblommorna bestämde vi att de ska kosta 30:- styck. Vi diskuterade också hur vi kan dekorera dem så att det blir påskblommor av dem. Det kom många bra förslag. 
Nästa vecka börjar vi göra både påskris och påskblommor. Denna veckan måste vi till stor del göra färdigt våra arbete om Skåne.
Klassfest diskuterade vi också, här var det mycket att bestämma och det tog lång tid. Det får det göra eftersom alla ska vara med och alla får ha åsikter. Barnen tyckte det var väldigt roligt förra gången vi hade klassfest och ville gärna ha det lite längre. De har fått i uppgift att fråga er hemma om tiden är ok. Vi får se hur det blir.
Vi återkommer med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar