måndag 7 mars 2011

Vårblommor och vårsol

En fin vårdag som idag känns det passande att lägga in de fina vintergäck och snödroppar som vi fotograferade i onsdags vid Nevishögs smedja. 
På morgonen är det kallt men vårsolen värmer skönt uppåt dagen. Då är det några som tycker det är för varmt att ha sin tjocka vinterjacka på sig, speciellt om man springer och håller värmen själv.
Så blir det nu ett tag framöver, växlande väder och växlande kläder.
    
Någon var sjuk förra veckan och fick hjälp idag av de andra att lära sig lägga in bilder i Google maps. Några har nu kommit igång med sina arbete om Skåne och jobbar på med det.          
På morgonen hade vi genomgång i matten, vi ska nu jobba vidare med tal som t.ex. 11-4, 110-40, 210-40 osv. Man måste växla den större enheten som står före det tal man ska minska med. Lite nytt igen att tänka på, men man tänker ändå på samma sätt som tidigare. Det är väldigt bra om man är säker på "tiokamraterna" nu, då går det så mycket lättare att "se" vad det blir. "Tiokamraterna" tränade vi mycket på i ettan och nu ser barnen att de kommer tillbaka hela tiden.
Om vårt trådlösa nätverk fungerar i morgon ska vi bjuda ner F-klassen till oss och lära dem Storybird. Idag var det problem med det och utan det är vi ganska begränsade. Vi hoppas IT-teknikerna löser det under dagen. Annars får vi skjuta på det till en annan dag.                                                                                                                                                                                            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar