torsdag 28 april 2011

Vi jobbar vidare med Skånes Djurpark

När barnen kom tillbaka efter badet tittade vi på alla bilder vi tog igår, vi hade sammanlagt sex kameror med oss. Det var ganska många bilder och roligt att se vad alla fotograferat. Att titta på alla bilder är också ett mycket bra sätt att återberätta vad vi gjorde igår och repetera det vi lärde oss på Viltspåret. Att fundera och diskutera om gemensamma upplevelser och höra att vi tycker olika fast vi gjorde samma sak. Det kan bli intressanta diskussioner på en mycket trevlig nivå.
Vad tyckte ni var roligast igår? frågade jag. Björnarna, glassen, souvenirerna, sälarna, viltspåret var svaren. De flesta tyckte att allt var bra men det finns ju alltid något som är allra bäst. Att ha egna fickpengar med som man får handla glass och souvenirer för var väldigt uppskattat.                                                                                  
Jag hade gjort matteuppgifter av gårdagens fickpengar som barnen fick hjälpas åt att lösa. De är mycket duktiga på att hjälpas åt att hitta lösningar, man kunde använda addition, subtraktion eller multiplikation. Det är nyttigt att få diskutera matte och hitta olika sätt att lösa uppgifterna.          
                                                 






Därefter fanns det fem olika uppgifter att jobba vidare med. Man kan skriva om Skånes Djurpark på olika sätt, det beror på vilket man tyckte var mest intressant eller om man vill jobba vidare med något speciellt eller på något speciellt sätt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar