onsdag 27 april 2011

I Skånes Djurpark

       
Så skönt vi har haft det idag, det var verkligen en lyckad dag! 
Vi har tagit massor av kort som vi ska lägga in och jobba vidare med. Vi hann inte riktigt med allt som vi hade tänkt, vi skulle kunnat gå där ett par timmar till. Idag hade vi bara ett par tider som vi måste passa så vi gick lugnt och tittade på alla djur längs vägen. Alla var hungriga och törstiga nästan direkt. Vi lånade en vagn att dra alla väskorna på, så hade vi de samlade. Första stoppet blev borta vid sälarna, det passade bra för vi ville se när de blev matade.

De berättade om sälarna samtidigt som de matades, väldigt bra och intressant. 









Om man går förbi en stock ska man passa på att balansera på den. Varför ska man gå på stigen när man kan hitta roligare sätt att ta sig fram? Man kan väl passa på att träna balansen när man ändå går...  








Björnarna var det som barnen hade som nästa mål och på vår väg dit tittade vi på de djur vi passerade. 
Tyvärr såg vi inte björnungarna, de var inte ute. Vargarna finns inte kvar så en del av deras område har björnarna fått överta.  











  
Uppe på björnberget var det dags för lunch och när alla ätit fick de handla glass. Att få ha egna fickpengar med sig att handla för var en av dagens höjdpunkter. Här blev det lite matte, hur mycket skulle man handla glass för och hur mycket skulle man spara att handla souvenir för? 
    ...och balansera lite till....
Efter att ha gått viltspåret med guide är nu alla Godkända spårfinnare. I morgon får de sina certifikat, vi ville inte dela ut dem idag. Det finns kanske en liten risk för att de skulle hamna i matsäcken och bli "lite" förstörda.
Tiden gick väldigt fort och att hinna handla i souvenirbutiken var absolut tvunget, det hade många sett fram emot ända sedan vi åkte iväg i morse. Därför hann vi inte med den bortersta delen av parken där Mångfaldstänkandet finns. Här finns mycket att titta på och räkna om pengarna räcker till. Här är man motiverad att räkna och det blir både plus och minus. Det är tur att vi kan det nu.  
Trötta och belåtna efter en väldigt bra dag i Skånes Djurpark åker vi hem igen. Vi ska skriva och berätta mer och med hjälp av alla foton vi tagit och annat vi lärt oss använda att skriva med ska vi fortsätta vårt arbete om Nordens djur och samspelet i naturen. Vi hade en väldig tur som blev utvalda att delta i detta projekt! 
Det är Färs och Frosta sparbank som sponsrar hela projektet, fantastiskt bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar