onsdag 6 april 2011

Vänskapsveckan fortsätter

Tredje dagen på vår temavecka och de två grupperna skulle byta aktivitet. De som målade igår skulle se filmen och dramatisera ett slut på den idag.
Så här såg det ut när barnen jobbade med detta:


Detta bildspel är på gruppen som målade till musik:

Dessvärre fick vi inga bilder från målningen igår. På golvet i "gympan" ligger ett långt papper utrullat, på det ska alla göra en gemensam målning. När musiken börjar målar man där man är, musiken byter karaktär och då ska man förflytta sig ett steg åt sidan. Detta betyder att man fortsätter måla på det som någon annan påbörjat. Musiken byter karaktär igen och samma sak upprepas, man fortsätter måla på det några andra påbörjat och så fortsätter det. Det intressanta i detta samarbete är hur olika man upplever och reagerar på detta. Det finns lika många sätt som det finns deltagare.

 Megan och Agnes hann med att gå och läsa för Lindenbarnen idag. De uppskattade väldigt mycket när vi var där förra veckan och ville så gärna att någon skulle komma dit. Det gör vi så gärna, tvåorna tycker det är väldigt roligt. De känner sig stora och duktiga, vilket de verkligen är!

I morgon, torsdag åker hela skolan på gemensam utflykt. Naturligtvis kommer vi att jobba vidare på vårt tema även i skogen. Vad vi ska göra? Det får ni se i morgon. Glöm inte matsäck! Vi ber er respektera vår sockerpolicy men naturligtvis ska man inte överdriva på det hållet heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar