måndag 23 maj 2011

Vi förbereder vår utflykt till Måryd

Nu längtar vi till torsdag då vi ska åka till Måryd. Idag gick vi och hämtade håvar och luppar som finns på skolan, så vi vet vad som fattas om någon vill ta med egna saker. Det är inte bara dagen i Måryd som är rolig. Det har varit många förberedelser och efteråt kommer vi troligtvis att ha massor av kort som vi kan skriva till och berätta för er vad vi gjort där. 


Vi diskuterar matsäck, kameror och mycket annat inför denna dag. Vädret ska vi hjälpas åt att hålla utkik efter, ska vi ha regnkläder och stövlar eller är det shorts och sandaler? Myggstift eller liknande kan också vara bra att ha med. 
Lupparna är väldigt bra, de har vi tittat på idag och vet hur de fungerar. Vi saknar några hinkar, sen klarar vi oss nog hela dagen. 
När man skrivit färdigt sitt arbete om Skånes Djurpark ska man först läsa igenom det själv, sedan läser man det för någon annan. Förstår den som lyssnar alla orden? Behöver man läsa saktare, tydligare, högre eller tänka på något annat. Det är lite nyttigt att bearbeta sina texter på mer än ett sätt. 




Nu har barnen kommit så långt i sin läsning och i sitt skrivande så man får fundera på lite mer innan man ska redovisa det.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar