tisdag 31 maj 2011

Jonas kommer ut till oss

På morgonen startade vi med redovisningar av de arbeten om Skånes Djurpark som är klara. Barnen är jätteduktiga, både på att berätta för varandra och att lyssna på varandras redovisningar. De har skrivit, läst igenom sitt eget arbete, vi har rättat tillsammans, sedan läst det för någon annan samt läst på det hemma. Allt enligt den planering de skulle följa som finns att läsa i tidigare inlägg. Mycket duktiga barn!
Alla har själv valt vad de ville skriva om vilket har inneburit att någon har skrivit om samma sak. Det spelar ingen roll, tycker jag, att själv välja vad och hur man ska skriva sitt arbete är det viktigaste med detta. Deras presentationer kommer in här nästa vecka.
Massagen var uppskattad, barnen ville fortsätta idag, så det gjorde vi. Det är roligt att se utvecklingen på det, i dag var alla med utan några som helst problem. Vi lyssnade på musik idag också, när en låt var slut vände vi på raden och den som var först kom sist. Ett par gånger hann vi "vända" innan det var dags att gå ut på rast.
I går på klassrådet hade barnen önskemål att få träna inför Kyrkheddingemaran på idrotten idag.
-Men det går ju inte, sa någon, vi kan ju inte springa den på Stanstorp.
Men..... 3-5:orna var ju inte på skolan idag så de skulle inte till idrotten. Kanske, kanske skulle Jonas kunna komma ut till oss??? På uppdrag av barnen mailade jag till Jonas och frågade honom.
- Klart, sa Jonas, jag kommer!
Han tog sin cykel och cyklade ut till oss och så löste det sig. Det är roligt när barnen kan vara med och bestämma samt hitta lösningar på saker. Ibland går det att genomföra. Tack Jonas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar