onsdag 11 maj 2011

Bussen till Måryd är bokad

Torsdag 26 maj åker vi på vår efterlängtade utflykt till Måryd. Det är denna utflykt som var målet med vårt första "Vi läser", då vi skulle läsa 3000 sidor tillsammans och då det bestämdes på ett klassråd att målet var en utflykt till Måryd. Det är också till denna utflykt våra "påskrispengar" samlades in. Mer info om detta kommer på måndag i infobladet för kommande veckor.
Idag började vi pricka i alla våra platser på en "vanlig" Skånekarta. Vi har jobbat en hel del med kartorna nu och när vi tog fram en vanlig karta och tittade på den kunde de snabbt lokalisera sig. Det är många platser att sätta ut och vi hjälps åt med detta, det är inte helt lätt att hitta allt. Vi kopplade in projektorn, tittade på våra Skånearbete och förflyttade oss från punkt till punkt. Precis som på vårt Skånearbete startade vi från Kyrkheddinge, det hittade alla väldigt lätt. Sedan följer vi samma runda som den vi lagt in på klassbloggen, numrerar platserna i tur och ordning med samma nummer och kan på så sätt även prata om väderstrecken, lite olika karttecken samt få lite känsla för var i Skåne de olika platserna finns. Vi hann inte hela Skåne runt idag, vi fick "övernatta" på Östarps Gästgivaregård, precis som man gjorde förr i tiden på en gästgivaregård. Det är ett bra ställe att stanna på, där kan vi få både husrum, god mat och leka i den fina naturen.  
Alla barnen har var sin karta att jobba med. Den lägger vi in i Skånehäftet som barnen sedan får med sig hem. När detta är klart har ni sommarens utflyktmål klara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar