måndag 16 maj 2011

Duktiga barn!

Detta är helt underbart!!!
Helt naturligt sätter sig två av barnen på golvet, vecklar ut sin kartor och prickar ut de platser som vi skrivit om. Man hjälps åt och kan utan vidare ta sig fram på en karta över Skåne. Det är såååå roligt att se detta!  
Några barn blev inte helt klara med sitt Skånehäfte förra veckan, någon var borta och någon ville göra en sista finputsning. Idag tog alla hem sina arbeten.                       Detta ska de vara stolta över!  
Det blev bara ett tunt häfte att bära hem, resten finns på Google Maps där man när som helst kan gå in och titta på det. Det hamnar inte ihopskrynklat i en väska eller i en låda någonstans. Man har gjort ett arbete som det finns många mottagare till, vilket är mycket viktigt och motiverar barnen att lägga ner omsorg på sitt arbete. Man kan lätt visa upp det för nära och kära, bara skicka länken till dem så kan de se och t.o.m använda barnens arbete.


Sedan tar de tag i nästa arbete, Skånes Djurpark, som vi redan påbörjat. 
När man valt vad man vill skriva och skrivit en tankekarta, "kladd" eller skrivit ner sina funderingar på annat sätt, går man vidare och sätter ihop sitt arbete.

 När vi var i Skånes Djurpark fick vi en jättefin bok om parken som även innehåller faktatexter om alla djuren som finns där. Den kan man använda eller använda sig av andra bra lättlästa faktaböcker som vi har. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar