måndag 31 januari 2011

Skrivandet fortsätter

Det är alltid roligt att träffa barnen igen efter helgen. Det blev en del berättelser hemma under helgen hörde jag. Då har vi hittat ytterligare ett redskap att använda när vi skriver som passar några av barnen.
Idag gick vi vidare ett steg till i Lilla Författarskolan. Vi förberedde oss lite inför morgondagen då Jonathan kommer. Då ska vi jobba med PhotoStory. För att få med alla i skrivandet kommer vi att presentera olika modeller som barnen kan använda. Grunden  för att skriva berättelser är hela tiden det mönster vi jobbar efter som var och en kan utveckla efter förmåga och intresse. Att sedan kunna använda olika redskap när man skriver berättelser stimulerar barnen att skriva. Det ger också barnen en möjlighet att kunna välja det som passar var och en bäst. Alla ska inte bli författare men alla måste kunna skriva och uttrycka sig i text.
Vi kommer att bjuda in förskoleklassen en dag och läsa våra berättelser för dem. De tycker det är spännande att komma ner till de stora barnen och det är väldigt nyttigt för tvåorna att få mottagare till sina berättelser. Jag tror att förskoleklassen blir sugna på att göra egna sagor när de ser våra. Då får tvåorna hjälpa dem och visa hur man gör.
Dessutom är det ett trevligt sätt att samarbeta mellan klasserna och få den samhörighet som vi kan ha på vår skola. Att träffas lite då och då under trevliga former skapar en positiv stämning.
Dessutom har vi jobbat med matte, både matteboken och mattemästaren samt läst vidare i våra böcker.
Hela mittpasset var det slöjd idag, som det brukar vara på måndagarna.
Klassen har också tillsammans skrivit en önskelista till Kerstin Stork, det är hon som bestämmer och planerar våra matlistor. De har gemensamt bestämt vad de skulle vilja ha på matlistan under en vecka. Det blir  mycket gott den veckan. Det blir i så fall i slutet av terminen, vi får se hur det går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar