måndag 17 januari 2011

Nästan som julafton

Dagen började med att vi läste ett brev från tomten och packade upp paket, nästan som julafton. Vi passade på att träna alfabetisk ordning samtidigt. Alla fick öppna var sitt paket och vi öppnade i alfabetisk ordning. Ibland fick vi hjälpas åt att fundera vems tur det var, vi är ju fyra barn som alla börjar på E.    















Det var nya hörlurar, grenfördelare så två kan jobba med hörlurar i samma program vid datorn, möss till våra laptops och lite annat som vi inhandlat till klassen.

Det var lite spännande att se vad som fanns i alla paketen.

Sedan var det dags att äta frukt, som vi brukar, och läsa vidare ur högläsningsboken. Efter rasten var det slöjd, första gången denna terminen. Nu skiftar vi slöjdgrupper igen, de som hade textilslöjd innan jul har nu träslöjd och tvärt om.
På slöjden fick vi också träffa den nya flickan som börjat på vår skola, hon går i trean. Välkommen Matilda!
Läxdags igen, alla har fått både matteläxa och läsa/skriva-läxa. Det är samma läxdagar som tidigare, svenska till onsdag och matte till torsdag.
På eftermiddagen visade jag lite bilder från BETT-mässan och från London. Mässan var mycket intressant och utvecklingen går nu snabbt. De digitala läromedlen och tekniken är något våra barn bara måste ha med sig när de blir vuxna. Vi har lagt ut en hel del på BETT-bloggen, vi håller på att sortera upp allt och det kommer att komma in mer där. Titta gärna! Vi var också på några seminarier, mycket intressant. Det blev en mycket bra resa med fantastiska pedagogiska diskussioner och insikt i den utveckling som sker. Vi har massor med oss därifrån, det var otroligt inspirerande och roligt.
Vi var också på besök i en skola, jag har tagit bilder därifrån som jag ska visa och berätta om för barnen på onsdag när vi har engelska.

Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar